Nebelung, Blauwe Rus of Turkse Angora kittens kopen?


Cattery Avienda heeft 1-3 nestjes per jaar

Contacteer ons

Cattery Avienda

lijn

Cattery Avienda in Westerlo

is de liefdevolle geboorteplaats en thuishaven voor Nebelungen, Blauwe Rus en Turkse Angora kittens met geweldige, lieve en sociale karakters. We krijgen als verantwoorde en zorgzame fokkerij zo’n 1 tot 3 nestjes per jaar. Cattery Avienda heeft zijn naam trouwens niet gestolen. Avienda betekent immers ‘mooi en vol energie’ en we moeten een kat een kat noemen: onze prachtige kittens stralen dat ook echt uit! We zijn een kleinschalige cattery gerund door rasechte kattenliefhebbers.

Nebelung

De karaktervolle en elegante Nebelung kat lijkt met zijn mysterieuze uiterlijk zo uit een sprookje te stappen. Nebelung is afgeleid uit het Duits en staat voor mistwezen, wat, verwijzend naar de zijdezachte blauw-grijze middellange vacht die het langst is op de staart, ook perfect bij dit ras past. Het Nebelung ras is eigenlijk een langharige Blauwe Rus, met dezelfde karaktertrekken en vachtstructuur als zijn kortharige broertje. Met hun vrolijke, rustige en selectieve aard voelen ze zich het meest in hun sas in een niet al te luidruchtige thuisomgeving, waar ze al snel verknocht zijn aan hun gezin en houden van hun aandacht. De Nebelung maakt ook vrij snel vriendjes met soortgenoten. Bezoek wordt binnen enkele minuten uitgebreid onderzocht, net als alles wat nieuw is in huis. De Nebelung is een binnenhuiskat en mag enkel buiten in een afgesloten ruimte.

Turkse Angora

De zelfverzekerde, praatzieke en speelse langharige Turkse Angora katten zijn echte allrounders die weten wat ze willen. Het is een actieve, extroverte kat met een uitgesproken sociaal karakter. Ze kunnen het zowel met jonge kinderen als rustige senioren vinden en houden van uitgebreide aaipartijen en genoeg bewegingsruimte voor deugnieterij. Ook al is de Turkse Angora niet zo graag alleen, hij is wel kieskeurig in zijn entourage: ontzettend gehecht aan de gezinsleden (hieronder kunnen zelfs honden vallen). De Turkse Angora is een binnenhuiskat en mag enkel buiten in een afgesloten ruimte.

Nebelung, Blauwe Rus of Turkse Angora kittens kopen of weten welk ras bij u past? Neem dan zeker contact op met Cattery Avienda, maar opgepast: u bent zo verkocht!