top of page

Nebelung, Blauwe Rus of Pika Blu kittens kopen?

Cattery Avienda heeft 1-3 nestjes per jaar

CATTERY AVIENDA

lijn

is de liefdevolle geboorteplaats en thuishaven voor Nebelungen, Blauwe Rus en Pika Blu kittens met geweldige, lieve en sociale karakters. We krijgen als verantwoorde en zorgzame fokkerij zo’n 1 tot 3 nestjes per jaar. Cattery Avienda heeft zijn naam trouwens niet gestolen. Avienda betekent immers ‘mooi en vol energie’ en we moeten een kat een kat noemen: onze prachtige kittens stralen dat ook echt uit! We zijn een kleinschalige cattery gerund door rasechte kattenliefhebbers.

Nebelung & Pika Blu Nebelung

De Nebelung is een karakteristieke en elegante kat, die met zijn mysterieuze verschijning uit een sprookje lijkt te komen. De naam Nebelung komt uit het Duits en betekend mistwezen, past perfect bij deze kat.  Ze hebben een zijdezachte middellange vacht, die het langst is op de staart. De Nebelung is in principe een langharige Blauwe Rus, maar tegenwoordig komen ze ook voor in een andere kleur, namelijk de point variatie, de Pika Blu Nebelung genoemd. Die dus ook de karaktertrekken en de vachtstructuur erft van zijn kortharige broertje.
In tegenstelling tot de prachtige smaragdgroene ogen die de Nebelung heeft, heeft de Pika Blu Nebelung diepblauwe ogen. 
Met hun vrolijke, rustige en selectieve aard voelen ze zich het meest in hun sas in een niet al te luidruchtige thuisomgeving, waar ze al snel verknocht zijn aan hun gezin en houden van hun aandacht. De Nebelung maakt ook vrij snel vriendjes met soortgenoten. Bezoek wordt binnen enkele minuten uitgebreid onderzocht net als alles wat nieuw is in huis. 
De Nebelung is een binnenhuiskat en mag enkel buiten in een afgesloten ruimte.

Blauwe Rus & Pika Blu Rus

Eén blik in die smaragdkleurige ogen van intelligente, hartelijke en majestueuze Blauwe Rus katten volstaat om verliefd te worden op de charme van dit fenomenale middelgrote ras. Ze hebben een heel zachte blauwgrijze ‘dubbele’ vacht met zilverkleurige glans. Net zoals bij de Nebelung is er bij de rus een point variatie, de Pika Blu Rus. In tegenstelling tot de prachtige smaragdgroene ogen die de Blauwe Rus heeft, heeft de Pika Blu Rus diepblauwe ogen. 
Deze katten houden van een rustige omgeving, maar juist omdat Rus katten intelligent en actief zijn, worden ze mentaal graag uitgedaagd (en het liefst van al door mensen). Een Rus houdt ook vaak wel van het gezelschap van andere katten, zeker als het gezin vaak van huis is. Als hij maar genoeg liefde en ruimte krijgt.
De Rus is een binnenhuiskat en mag enkel buiten in een afgesloten ruimte.

NEBELUNG, BLAUWE RUS OF PIKA BLU KITTENS KOPEN OF WETEN WELK RAS BIJ U PAST? NEEM DAN ZEKER CONTACT OP MET CATTERY AVIENDA, MAAR OPGEPAST: U BENT ZO VERKOCHT!

bottom of page